Koliko je sati?

Jedno od najčešćih pitanja koje svaki dan postavljamo glasi koliko je sati?

Odgovor na ovo pitanje iako često trivijalan, i u najkraćem glasi, pogledajte levu marginu našeg sajta tačno vreme, ali prvo pročitajte ovaj post do kraja.

Koliko je sati?
Koliko je sati?

Sa aspekta psihološke dimenzije vremena postoje dve vrste ljudi, oni koji imaju naglašen osećaj za vreme i oni koji su izgubljeni ovoga puta samo u vremenu.

Ako napravimo korelaciju sa ljudima koji nose sat, pomislićete da verovatno oni sa časovnicima spadaju u ovu drugu grupu. Iznenadićete se, ali jedna studija univerziteta Mičigen u Americi, pokazala je da ne postoji korelacija između ljudi koji nose ili ne nose sat, i sposobnosti za vremensko planiranje.

Razlog leži u tome, što je za neke sat modni detalj, za neke društveni status, nekima odraz političke moći, a za neke suvenir, kao kod kolekcionara. Naravno, za većinu ljudi, sat je svakodnevni savetnik i prijatelj u procesima koji se moraju završiti u što kraćem intervalu.

Sa pojavom digitalnih časovnika, počeli su da se ugrađuju mali satići u prstenje, medaljone, nekada je hemijska olovka sa malim digitalnim displejem bila potpuni šik, a sada, naravno, sat se nalazi preko desktop i lap top računara i na svakom mobilnom telefonu.

Kako danas skoro svi imaju mobilne, može se reći da svi imaju svog vremenskog savetnika, al samo na jednom mestu možete pogledati tačno i pri tom atomsko vreme!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo vas i ovo: *